Tamburkvelder i Trondheim våren 2023

Godt nytt år til alle tamburer!

Vi planlegger fire tamburkvelder i Trondheim i løpet av våren. De er på følgende datoer, og med følgende temaer:


Mandag 30. januar«Sjuspringaren», med Carl Haakon Waadeland


Tirsdag 28. februar«Moderne rudimenter – licks og tricks», med Anders Kristiansen


Mandag 27. mars«Min visjon», med Per Ole Iversen


Tirsdag 2. mai – Øving til 17. mai


Alle tamburkveldene er kl. 19:00 på Byscenen med mindre det kommer info om noe annet når det nærmer seg. I tillegg til temaene oppgitt over her, vil vi også spille slåtter, marsjer og diverse teknikkøvinger på pad sammen.

Ta kontakt med John Ivar Knutzen på jiknutzen@gmail.com hvis du har spørsmål.

Vel møtt!

Oppsummering av 10-årsjubileet

Noregs Tamburlaug feiret sitt 10-årsjubileum i Trondheim helga 1.-3. oktober 2021. Arrangementet besto av et tre-dagers faglig symposium, samt en jubileumskonsert og festmiddag på lørdag. Symposiet foregikk på Rustkammeret – militærmuseet i Erkebispegården, og konserten i ærverdige Herresalen, også den i Erkebispegården.

Bilde: Mattis Daae

26 deltakere fra hele landet møtte opp, og åtte av disse stilte også opp som foredragsholdere. På jubileumskonserten var vi hele 17 utøvere til sammen.

Ti år etter at lauget ble opprettet har vi endelig fått en logo, som ble avdekket under jubileumsarrangementet. Logoen er tegnet av kalligraf Bas Vlam:

I løpet av helga gjennomførte vi tambur- og mesterprøver, som resulterte i to nye tamburer og fire nye mestertamburer. I tillegg utropte vi Ingar Ben Nordby som hedersmedlem, for hans innsats for lauget gjennom mange år.

På konserten hadde vi fotograf Mattis Daae til stede. Her følger et knippe av bildene han tok.

Laugsmedlemmene har tilgang til alle bildene i laugets Dropbox-mappe. Bildene kan brukes så lenge man kreditterer fotograf Mattis Daae.

Noregs Tamburlaugs 10-årsjubileum

Det er nå mulig å melde seg på tamburlaugets jubileumsfeiring i Rustkammeret i Trondheim 1.-3. oktober i år. Info om arrangementet og påmeldingsskjemaet finner du ved å trykke her, eller på fanen «10-årsjubileum» øverst på nettsiden.

Påmeldingsfristen er 15. august. Det vil være mulig å melde seg på etter det også, men deltakeravgiftene vil trolig øke etter fristen, og vi kan ikke garantere at man får måltider inkludert. Pass derfor på å ikke vente for lenge med å melde deg på hvis du har lyst til å få med deg dette arrangementet.

Vi tror dette blir årets tromme-happening i Norge, og gleder oss veldig til å samle lauget til et felles arrangement. Vi håper at så mange som mulig melder seg på, og at vi får en fantastisk, inspirerende og lærerik helg i Trondheim i oktober!

Velkommen til jubileumsfeiring!

Har du lyst til å ta tamburprøven?

Vi har endelig fått på plass en infoside om tambur- og mesterprøven. Den kan du finne ved å klikke her, eller du kan finne den i menyen øverst på siden.

På infosiden kan du lese om hva vi krever av de som skal ta prøvene, og hvilke vurderingskriterier som skal ligge til grunn for å få prøven bestått.

Du kan også avlegge tamburprøven digitalt! For å gjøre det må du spille inn en video med tilfredsstillende lydkvalitet som ligger tilgjengelig for juryen på YouTube, eller en annen videoplattform. Lenke til videoen sendes sammen med relevant informasjon til post@tamburen.no. Foreløpig åpner vi kun for å avlegge tamburprøven digitalt, ikke mesterprøven.

Hvis du får prøven bestått, vil vi legge deg til i vår liste over godkjente tamburer/mestertamburer.

Jubileumssymposium i Trondheim 1.-3. oktober 2021

Noregs Tamburlaug har tiårsjubileum i år, og i den forbindelse har vi planer om å arrangere et jubileumssymposium i Trondheim helga 1.-3. oktober. Helga fylles med faglig opplegg, som foredrag, paneldebatt, klinikker og en festkonsert, samt mange muligheter til å spille sammen. Vi skal vise fram grunnsteinene i de norske trommetradisjonene, men også bredden av det lauget driver med.

Det kommer mer info, og påmeldingsskjema etter hvert, men inntil videre vil vi be alle som er interessert i å holde av datoene.

Vi tar høyde for at smittesituasjonen fortsatt er usikker, og kommer til å ta en endelig avgjørelse tidlig i august på hvorvidt arrangementet kan gjennomføres. Ved gjennomføring vil vi naturligvis sørge for å overholde de gjeldende anbefalingene for smittevern.

17. mai-spilling i Trondheim

Sju tamburer fra trondheimslauget møttes på 17. mai for å spille noen slåtter og marsjer:

Vi startet oppe på murene på Kristiansten festning, og gikk deretter ned til Bakklandet, hvor vi først spilte ved Gamle bybru, og avsluttet i Nygata.

På programmet sto følgende slåtter og marsjer:

  • Pottpourri arrangert av Carl Haakon Waadeland over Norsk revelje, Mehuskvervelen, Bryllupsslått fra Brekke og Engelsk revelje (se video over)
  • Fransk marsj
  • Bryllupsslått fra Hålandsdalen
  • Crazy Army
  • To slåtter etter Elias Høyland
  • Trondhjemmaren


Tamburkveld i Trondheim 15. oktober 2019

Vi hadde tamburkveld i kantina på konservatoriet i sjette etasje i Olavskvartalet. Vi spelte tre slåttar i plenum: Mehuskvervelen, Reksolinks etter Klette, Hammarhaug, Refsdal, og To slåtter etter Elias Høyland. Denne kvelden hadde vi storfint besøk av både meistertambur Ben. Nordby, som fortalte om, og demonstrerte norsk marsjtradisjon. Fra Østerrike var dessutan David Panzl til stades, og demonstrerte den østerikske tradisjonen. Det er påfallende mange likskap mellom dei to tradisjonane.