Nytt styre i Noregs Tamburlaug

I går hadde det nye styret i Tamburlauget sitt første styremøte!

Styret vil i år bestå av

Carl Haakon Waadeland: Leder

Anders Jensen: Kasserer

Birk Fersum: Skrivar

Åsmund Soldal: Nettansvarlig

Takk til Anders Kristiansen og John Ivar Knutzen, som har gjort en fabelaktig jobb i styret over flere år!

De vil fortsette å jobbe med lokallaget i Trondheim 🙂

Tamburlauget i Trondheim

I Trondheim er det et aktivt lokallag som stadig har tamburkvelder!

Nå på lørdag var de på Inderøy, hvor de hadde felles øving, diskusjoner om grep og teknikk, og konsert til slutt.

Om du holder til i nærheten av Trondheim, og har lyst til å være med på slike ting, må du ta kontakt med John Ivar Knutzen!

Nasjonalbiblioteket overtar notesamlingen etter Johannes Sundvor!

I går skjedde det noe stort!

John Ivar Knutzen og Åsmund Soldal var innom Nasjonalbiblioteket for å skrive under på avtalen om donasjon av Johannes Sundvor sine notesamlinger. Fra Nasjonalbiblioteket sin side var Ingrid Romarheim Haugen og Hans-Hinrich Thedens med på møtet.

Alle notebøkene vil bli digitalisert, og et av heftene ligger allerede offentlig ute på Nasjonalbiblioteket sitt nettbibliotek!

Vi gleder oss masse!

Slåttetrommekurs i Kongsberg

Forrige uke arrangerte Buskerud folkemusikklag kurs i Kongsberg!

Kjell Tore Innervik var instruktør på slåttetromme, og det var deltakere fra hele østlandet!

Noregs Tamburlaugs 10-årsjubileum

Det er nå mulig å melde seg på tamburlaugets jubileumsfeiring i Rustkammeret i Trondheim 1.-3. oktober i år. Info om arrangementet og påmeldingsskjemaet finner du ved å trykke her, eller på fanen «10-årsjubileum» øverst på nettsiden.

Påmeldingsfristen er 15. august. Det vil være mulig å melde seg på etter det også, men deltakeravgiftene vil trolig øke etter fristen, og vi kan ikke garantere at man får måltider inkludert. Pass derfor på å ikke vente for lenge med å melde deg på hvis du har lyst til å få med deg dette arrangementet.

Vi tror dette blir årets tromme-happening i Norge, og gleder oss veldig til å samle lauget til et felles arrangement. Vi håper at så mange som mulig melder seg på, og at vi får en fantastisk, inspirerende og lærerik helg i Trondheim i oktober!

Velkommen til jubileumsfeiring!

Har du lyst til å ta tamburprøven?

Vi har endelig fått på plass en infoside om tambur- og mesterprøven. Den kan du finne ved å klikke her, eller du kan finne den i menyen øverst på siden.

På infosiden kan du lese om hva vi krever av de som skal ta prøvene, og hvilke vurderingskriterier som skal ligge til grunn for å få prøven bestått.

Du kan også avlegge tamburprøven digitalt! For å gjøre det må du spille inn en video med tilfredsstillende lydkvalitet som ligger tilgjengelig for juryen på YouTube, eller en annen videoplattform. Lenke til videoen sendes sammen med relevant informasjon til post@tamburen.no. Foreløpig åpner vi kun for å avlegge tamburprøven digitalt, ikke mesterprøven.

Hvis du får prøven bestått, vil vi legge deg til i vår liste over godkjente tamburer/mestertamburer.

Jubileumssymposium i Trondheim 1.-3. oktober 2021

Noregs Tamburlaug har tiårsjubileum i år, og i den forbindelse har vi planer om å arrangere et jubileumssymposium i Trondheim helga 1.-3. oktober. Helga fylles med faglig opplegg, som foredrag, paneldebatt, klinikker og en festkonsert, samt mange muligheter til å spille sammen. Vi skal vise fram grunnsteinene i de norske trommetradisjonene, men også bredden av det lauget driver med.

Det kommer mer info, og påmeldingsskjema etter hvert, men inntil videre vil vi be alle som er interessert i å holde av datoene.

Vi tar høyde for at smittesituasjonen fortsatt er usikker, og kommer til å ta en endelig avgjørelse tidlig i august på hvorvidt arrangementet kan gjennomføres. Ved gjennomføring vil vi naturligvis sørge for å overholde de gjeldende anbefalingene for smittevern.