Tamburkveld i Trondheim 15. oktober 2019

Vi hadde tamburkveld i kantina på konservatoriet i sjette etasje i Olavskvartalet. Vi spelte tre slåttar i plenum: Mehuskvervelen, Reksolinks etter Klette, Hammarhaug, Refsdal, og To slåtter etter Elias Høyland. Denne kvelden hadde vi storfint besøk av både meistertambur Ben. Nordby, som fortalte om, og demonstrerte norsk marsjtradisjon. Fra Østerrike var dessutan David Panzl til stades, og demonstrerte den østerikske tradisjonen. Det er påfallende mange likskap mellom dei to tradisjonane.

Tamburkveld på Østlandet

Vi inviterer herved til tamburkveld i Gamlebyen i Fredrikstad torsdag 21. september kl. 19.00. Ta med tamburtromme/pad og kom! Vi serverer info om Noregs Tamburlaug og den norske tamburslåttetradisjonen, råd og hjelp om vedlikehold av de gamle (og de nyere) reptrommene og spiller slåtter og marsjer sammen.
Ta også gjerne med en venn!
Vel møtt!

Tamburkveld 2. mai

Hei! Vi inviterer til tamburkveld på rom 404 på Bergen Kulturskole kl 19.00 den 2. mai. Det blir øving på slåtter til 17. mai. Alle er hjertelig velkommen!

Mvh
Styret NTL

Tamburkveld

Vi inviterer til tamburkveld neste mandag, den 23. januar, kl. 19 på Bergen Kulturskole. Alle oppfordres til å ta tromme eller pad, og det man måtte ønske av materiell, musikk og noter.

Vi ønsker alle velkommen!

Tamburland

På båttur med jobben frå Hardanger til Os gjøno Lukksund. Rakt gjennom tamburland. Da e so slåttane driv mot meg frå kvart eit nes og kvar ei vik. Passerar Mauranger, Varaldsøy, LukksundDSC_0863, Tysnesøy, Strandvik, Fusa og Samnanger og legg til i Os. Ei god kjensle, å vete at me kan få ta vare på den gamle kulturen.

Velkomen til vår nye heimeside.

Ho er ikkje heilt ferdig enno, men me har kome godt i gang. Følg med, her vil det skje mykje god utvikling vidare. Me planlegg mellom anna eigne medlemssider. Har du ynskje og innspel, så er planen at du skal kunne melde det på desse sidene. Me tek også imot e-post på post@tamburen.no.